Pax et Bonum!

Hírek - Hirdetések

2019-05-11
Húsvét 4. vasárnapja (C. év) - 2019. május 12.
2019-05-11
Húsvét 3. vasárnapja (C. év) - 2019. május 5.
2019-04-28
Húsvét 2. vasárnapja, az Isteni Irgalmasság vasárnapja (C. év) - 2019. április 28.
2019-04-21
Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadása (C. év) - 2019. április 21.
2019-04-14
Virágvasárnap, Az Úr szenvedésének vasárnapja (C. év) - 2019. április 14.
2019-04-07
Nagyböjt 5. vasárnapja (C. év) - 2019. április 7.
2019-03-31
Nagyböjt 4. vasárnapja (C. év) - 2019. március 31.

JUBILEUMI KONCERT - FELÚJÍTÁS - 2009.04.18.

Március 12-én Ernő atya születésnapjára emlékeztünk egy csodálatos jótékonysági koncerten. Hála a jó Istennek sokan emlékezhettünk Ernő atyára, ezáltal is megköszönve Őt Teremtönknek.


Nagyon szép koncert volt. Meggyőződésünk, hogy mindenegyes műsorszám a kitűnő művészeink tolmácsolásában a résztvevők által megerősítve csodálatos imaként szállt az Úr elé. Köszönjük előadóművészeinknek: Pitti Katalin művésznőnek, Sándor Szabolcs zongoraművésznek, a Fráter kórusnak, amely Regős Zsolt karmester vezetésével lépett fel, Fülep Márk fuvolaművésznek, a miskolci Cardinal Mindszenty Kórusnak élén Gergely Péter Pál karnagynak valamint Kardos Katalinnak, műsorvezetőnknek ezt a csodálatos estet. A művészek által idehozott csodálatos zenei művek méltóak voltak a nagyböjti időszakhoz, és ahhoz a kegyelmi élethez, amely Ernő atyát egész életében jellemezte, amellyel egész életében segítette, egyengette mindnyájunk és a hozzáforduló hívek lelki életét.

Köszönet illeti Seregély István érsekatyának a koncert fővédnökségét, előre mutató szavait, tanításait, védnökeink, Dr. Barsi Balázs és Böjte Csaba hozzánk eljuttatott kedves, lélekemelő nagyböjti és Ernő atya életét méltató, a templom felújítás szükségességét, az e célból történő összefogás fontosságát kiemelő gondolatait.

A szervezők, élükön Várhelyi Krisztinával, fáradságot nem kímélve egy nagyon szép estét terveztek, szerveztek és bonyolítottak le. Hálával tartozunk mindenkinek, akik ezen az estén, ezen a jótékonysági koncerten velünk ünnepeltek, közöttük Ernő atya család tagjainak, minden meghívott vendégnek, minden kedves Testvérünknek. Köszönjük a templomunk felújítása céljára történő felajánlásaikat, adományaikat. A jó Isten fizesse meg, és biztos vagyok benne, hogy az Ő kegyelme mostani áldozatukat életük szükséges állapotában meghálálja. Kívánjuk, hogy az ünnepi est lelkülete segítse mindnyájukat a nagyböjti időszakban a Húsvéti időre való felkészülésben.

A jótékonysági koncert adományai a felújítást szolgálják, amellyel együtt jelenleg a felújítási számlán 5 millió forintunk van. Emellett az ugyanezt a célt szolgáló Éltető lélek Alapítványra is befolyt bizonyos támogatás, amelyről az alapítvány átszervezése miatt pontos információnk még nincs. Elkészült a felújítással kapcsolatos időszerű költségigény aktualizálás, mely szerint a korábban kalkulált 140 millió forint elegendő a templomunk homlokzatának felújítására. Továbbra is igyekszünk minden lehetőséget megragadni ennek az összegnek összegyűjtésére, és ezután is várjuk híveink támogatását. Az egyre nehezedő megélhetési feltételek között kérjük híveink hathatós imáit, hogy Kelemen Didák és ferences szentjeink közbenjárására nyíljanak meg olyan támogatási források, amelyekkel ezt a mindannyiunk és utódaink számára fontos felújítást minél előbb elvégezhessük. Ebben a reményben kívánunk minden kedves Testvérünknek áldott, lelket újító, erősítő Húsvéti ünnepet.
Dr. Takács János, világi elnök


miskolc.minorita.hu | 2014 © Minden jog fenntartva!
kövessen minket!
Miskolci Nagyboldogasszony Plébánia
3525 Miskolc
Kelemen Didák utca 3.
Email: minorita-miskolc@freemail.hu