Pax et Bonum!

Hírek - Hirdetések

2019-05-11
Húsvét 4. vasárnapja (C. év) - 2019. május 12.
2019-05-11
Húsvét 3. vasárnapja (C. év) - 2019. május 5.
2019-04-28
Húsvét 2. vasárnapja, az Isteni Irgalmasság vasárnapja (C. év) - 2019. április 28.
2019-04-21
Húsvétvasárnap, Krisztus feltámadása (C. év) - 2019. április 21.
2019-04-14
Virágvasárnap, Az Úr szenvedésének vasárnapja (C. év) - 2019. április 14.
2019-04-07
Nagyböjt 5. vasárnapja (C. év) - 2019. április 7.
2019-03-31
Nagyböjt 4. vasárnapja (C. év) - 2019. március 31.

JÓKÉKONYSÁGI KONCERT

Dr. Kartal Ernő atya kivételes egyéniség, köztiszteletben álló személyiség volt (minorita szerzetes, rendi tartományfőnök és a Nagyboldogasszony templom plébánosa), aki 2 évvel ezelőtt halt meg, 2009. március 12-én születésének 80 évfordulója alkalmából rendeztünk jótékonysági koncertet.


A koncert szervezői a miskolci Nagyboldogasszony plébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, melynek egyházi elnöke is volt és a Minorita templomban volt lebonyolítva.

A jótékonysági koncert fővédnöke Dr. Seregély István ny. egri érsek volt jelen és védnökök Bőjte Csaba és Dr. Barsi Balázs atyák voltak, akik levélben emlékezek meg Ernő atyáról.

A jótékonysági koncert felért előadó művészei voltak: Pitti Katalin operaénekes, aki felejthetetlen műsorát és előadását vastapssal köszönte meg a közönség. Fülep Márk fuvola művész, mint régi ismerős a Minoritából ismét sikert aratott és méltán érdemelte ki a kitüntető Arany Fuvolát. A Frátrer Kórus Regős Zsolt karnagy úr vezetésével ötletesen összeállított kedves műsorával meghatározta a koncert alaphangulatát. A Miskolci Mindszenti Cardinál Kórus Gergely Péter Pál karnagy úr vezetésével komoly és igényes műsort mutatott be. Minden szereplő a tökéletességre törekedett, tudása legjavát adta.

A jótékonysági koncert összekapcsolódott az életveszélyessé vált Minorita templom felújítására történő adománygyűjtéssel. A Kelemen Didák tartományfőnök kezdeményezésére épült és 1735. augusztus 1-jén felszentelt Nagyboldogasszony Minorita templom Kelet-Magyarország egyik legimpozánsabb reneszánszba hajló barokk épülete, amelynek egyes részei már életveszélyes állapotban kerültek, felújításra szorul.
A koncert után a derűs hangulatú szeretetvendégségen szép számmal vett részt a közönség, ami szintén mutatta a koncert sikerét.

A jótékonysági koncert megszervezéséhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere is hozzájárult.

450-500 fő vett részt a koncerten és kivétel nélkül pozitív visszajelzéseket kaptunk, annak ellenére, hogy a műsor kissé elhúzódott és a templomban nagyon hideg volt.

A koncerten egymillió Ft adomány gyűlt össze, ami azóta is gyarapodik.

Köszönik a szervezők elsősorban Seregély István érsek atyának a koncert fővédnökének, hogy a fárasztó Szentföldi zarándoklat után eljött közénk, és biztató, méltató gondolatait meghallgathattuk. Hasonlóképpen köszönjük Böjte Csaba és Dr. Barsi Balázs atyák megemlékező leveleit. Köszönjük a részvételt mindenkinek, az adományokat, az önkormányzati támogatásokat és külön köszönet illeti a miskolci médiát a támogatásért.
 
Mindezek Ernő atya tiszteletére szóltak, ő hívó szó és összegyűjti az embereket két évvel a halála után is.
Dr. Várhelyi Krisztina
miskolc.minorita.hu | 2014 © Minden jog fenntartva!
kövessen minket!
Miskolci Nagyboldogasszony Plébánia
3525 Miskolc
Kelemen Didák utca 3.
Email: minorita-miskolc@freemail.hu